Dowiedz się więcej.
Ty pytasz - my odpowiadamy.

Na czasie

Naukowcy ustabilizują kombuchę

Technologię produkcji kombuchy, napoju z „grzybka herbacianego”, rozwija konsorcjum z udziałem Politechniki Łódzkiej. Prace mają na celu ustabilizowanie cech smakowych i zapachowych napoju, zmaksymalizowanie jego

Bądź zawsze na bieżąco

Zapisz się na nasz newsletter

Piszemy raz w miesiącu. Nie wysyłamy spamu

Kuchenne ABC

Jak zrobić domowe chipsy?

Jak zrobić domowe chipsy? KULINARIA Chipsy… chyba każdy je uwielbia. Są smaczną przekąską, po którą często sięgamy podczas spotkań towarzyskich

Jak zrobić lody?

Jak zrobić domowe lody ? KULINARIA Nie wyobrażamy sobie letnich dni bez lodów, a zwłaszcza dzieci przepadają za tym przysmakiem.

Słoik miodu
Bądź eko

Miód

Miód jest naturalnym bogactwem składników prozdrowotnych wytwarzanych przez pszczoły. Powstaje w procesie przetwarzania nektaru kwiatowego roślin miododajnych, jak również z niektórych wydzielin znajdujących się na liściach drzew iglastych. Miód produkują pszczoły, znosząc do ula nektar kwiatowy lub spadź.

Czytaj dalej »
Apiterapia

Poznaj zalety miodu

Czas na dietę
Miód malinowy. Maliny i melisa na czarnym tle.

Miód malinowy

Miód malinowy – właściwości, zastosowanie PROFILAKTYKA ZDROWIE Miód malinowy jest wyjątkowo trudny w pozyskiwaniu, przez

Miód leśny. Ule rozstawione w lesie.

Miód leśny

Miód leśny pozyskiwany jest z nektaru roślin rosnących dziko w lasach, może być nazywany miodem

Miód manuka. Pszczoła zbierająca nektar z białych kwiatów.

Miód manuka

Miód manuka jest pozyskiwany z nektarów herbacianych krzewów manuka, rosnących w Nowej Zelandii. Środowisko naturalne

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/fringoo/public_html/odpowiadamy.pl/wp-includes/functions.php on line 5471 Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/fringoo/public_html/odpowiadamy.pl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107