Na czasie
7 mitów na temat spożywania soli

7 mitów na temat spożywania soli

Sód jest niezbędnym składnikiem odżywczym niezbędnym do utrzymania objętości osocza, równowagi kwasowo-zasadowej, przekazywania impulsów nerwowych i prawidłowego funkcjonowania komórek. Jednak nadużywanie soli kuchennej jest szkodliwe

Jak zrobić kawę mrożoną w domu?

W upalne dni doskonałym pomysłem na orzeźwienie będzie kawa mrożona, oryginalnie zwana caffe frappe. Napój ten wywodzi się z Grecji i choć na pierwszy rzut

Bądź zawsze na bieżąco

Zapisz się na nasz newsletter

Piszemy raz w miesiącu. Nie wysyłamy spamu

Kuchenne ABC

Jak zrobić Spaghetti Bolognese?

Jak zrobić Spaghetti Bolognese? KULINARIA Wbrew obiegowej opinii spaghetti bolognese nie jest tradycyjnym daniem kuchni włoskiej. Jest to danie wymyślone

Jak zrobić sos beszamelowy?

KULINARIA Jak zrobic sos beszamelowy? Sos beszamelowy jest wspaniałym dodatkiem do dań z makaronem, zapiekanek, pizzy, ryby, dań z mięsem.

Jak zrobić gofry?

KULINARIA Jak zrobić gofry? Zrobienie gofrów samemu w domu nie musi być wcale trudne. Ciasto powinno mieć nieco gęstszą konsystencję

Jak zrobić Spaghetti Carbonara?

KULINARIA Jak zrobić Spaghetti Carbonara? Carbonara jest jedną z podstawowych potraw kuchni włoskiej. Jest to danie bardzo szybkie do przygotowania

Jak zrobić domowy makaron?

Jak zrobić domowy makaron? KULINARIA Domowy makaron jest nieporównywalnie smaczniejszy, od tego zakupionego w sklepie. Ale to nie jedyny jego

Jak zrobić ocet jabłkowy?

PORADY ZDROWIE Jak zrobić ocet jabłkowy? Ocet jabłkowy ma właściwości lecznicze, prozdrowotne, kosmetyczne, odchudzające, pobudza pracę jelit. Poprawia trawienie ponieważ

Bądź eko

Miód

Miód jest naturalnym bogactwem składników prozdrowotnych wytwarzanych przez pszczoły. Powstaje w procesie przetwarzania nektaru kwiatowego roślin miododajnych, jak również z niektórych wydzielin znajdujących się na liściach drzew iglastych. Miód produkują pszczoły, znosząc do ula nektar kwiatowy lub spadź.

Czytaj dalej »
Apiterapia

Poznaj zalety miodu

Czas na dietę
Dieta oczyszczająca. Detox.

Dieta oczyszczająca

Dieta oczyszczająca – działanie i wskazania. Okres świąteczny jest dla organizmu wyzwaniem dietetycznym. Duża ilość

Dieta sokowa jest oparta na sokach owocowych i warzywnych

Dieta sokowa

Dieta sokowa jest to metoda oczyszczania organizmu z toksyn, za pomocą soków warzywno – owocowych.

Miód

Miód jest naturalnym bogactwem składników prozdrowotnych wytwarzanych przez pszczoły. Powstaje w procesie przetwarzania nektaru kwiatowego

Miód spadziowy

Miód spadziowy jest jednym z najpopularniejszych miodów w Polsce. Powstaje z soku drzew iglastych, takich

Miód lipowy

Miód lipowy jest uważany przez wielu za najsmaczniejszy z miodów. Posiada bardzo wiele właściwości leczniczych.