Naukowcy ustabilizują kombuchę
Technologię produkcji kombuchy, napoju z „grzybka herbacianego”, rozwija konsorcjum z udziałem Politechniki Łódzkiej. Prace mają na celu ustabilizowanie cech smakowych i zapachowych napoju, zmaksymalizowanie jego
Technologię produkcji kombuchy, napoju z „grzybka herbacianego”, rozwija konsorcjum z udziałem Politechniki Łódzkiej. Prace mają na celu ustabilizowanie cech smakowych i zapachowych napoju, zmaksymalizowanie jego
Pozyskiwane w laboratorium w łódzkim Bionanoparku białko z rzepaku może – zdaniem jego producentów – zrewolucjonizować rynek spożywczy i dietę. „Ma doskonałe wartości odżywcze i
Naukowcy pracują nad nowymi zastosowaniami druku 3D do produkcji żywności. „W niektórych aspektach to z pewnością nasza konsumencka przyszłość” – uważa prof. dr hab. inż.
Piszemy raz w miesiącu. Nie wysyłamy spamu
Organizujesz imprezę ze znajomymi? Chcesz miło zaskoczyć swoich gości? Sprawdź nasze sprawdzone pomysły na drinki na domową imprezę. To kilka
Jak zrobić Spaghetti Bolognese? KULINARIA Wbrew obiegowej opinii spaghetti bolognese nie jest tradycyjnym daniem kuchni włoskiej. Jest to danie wymyślone
KULINARIA Jak zrobic sos beszamelowy? Sos beszamelowy jest wspaniałym dodatkiem do dań z makaronem, zapiekanek, pizzy, ryby, dań z mięsem.
KULINARIA Jak zrobić gofry? Zrobienie gofrów samemu w domu nie musi być wcale trudne. Ciasto powinno mieć nieco gęstszą konsystencję
KULINARIA Jak zrobić Spaghetti Carbonara? Carbonara jest jedną z podstawowych potraw kuchni włoskiej. Jest to danie bardzo szybkie do przygotowania
Jak zrobić domowy makaron? KULINARIA Domowy makaron jest nieporównywalnie smaczniejszy, od tego zakupionego w sklepie. Ale to nie jedyny jego
Miód jest naturalnym bogactwem składników prozdrowotnych wytwarzanych przez pszczoły. Powstaje w procesie przetwarzania nektaru kwiatowego roślin miododajnych, jak również z niektórych wydzielin znajdujących się na liściach drzew iglastych. Miód produkują pszczoły, znosząc do ula nektar kwiatowy lub spadź.
Dieta Pegan – co to jest i na czym polega? KULINARIA ZDROWIE PROFILAKTYKA Jest grudzień
Dieta oczyszczająca – działanie i wskazania. Okres świąteczny jest dla organizmu wyzwaniem dietetycznym. Duża ilość
Dieta sokowa jest to metoda oczyszczania organizmu z toksyn, za pomocą soków warzywno – owocowych.
Miód jest naturalnym bogactwem składników prozdrowotnych wytwarzanych przez pszczoły. Powstaje w procesie przetwarzania nektaru kwiatowego
Miód spadziowy jest jednym z najpopularniejszych miodów w Polsce. Powstaje z soku drzew iglastych, takich
Miód lipowy jest uważany przez wielu za najsmaczniejszy z miodów. Posiada bardzo wiele właściwości leczniczych.
Odpowiadamy.pl – artykuły i porady na różne tematy. Piszemy krótko i na temat. Nasza strona do działania wykorzystuje ciasteczka. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.