Dowiedz się więcej.
Ty pytasz - my odpowiadamy.

Przeglądanie artykułów na temat: Profilaktyka

Miód wrzosowy w słoiku na tle wrzosu i gałązek sosny.

Miód wrzosowy

Miód wrzosowy jest ciężki do pozyskania ze względu na małą ilość wrzosowisk w Polsce. Mało tego nie zawsze udaje się, nawet z tych już istniejących, pozyskać odpowiednią ilość materiału na

Czytaj dalej >>
Słoik miodu lipowego na tle gałązek lipy. ipowy

Miód lipowy

Miód lipowy jest uważany przez wielu za najsmaczniejszy z miodów. Posiada bardzo wiele właściwości leczniczych. Odznacza się wysoką aktywnością antybiotyczną. Powstaje z nektaru i pyłku kwiatów lipy. Ma bardzo korzystne

Czytaj dalej >>
Miód spadziowy.

Miód spadziowy

Miód spadziowy jest jednym z najpopularniejszych miodów w Polsce. Powstaje z soku drzew iglastych, takich jak: świerk, sosna, modrzew, jodła, oraz liściastych: brzoza, dąb, klon, wierzba, głóg. Ze względu na

Czytaj dalej >>
Słoik miodu

Miód

Miód jest naturalnym bogactwem składników prozdrowotnych wytwarzanych przez pszczoły. Powstaje w procesie przetwarzania nektaru kwiatowego roślin miododajnych, jak również z niektórych wydzielin znajdujących się na liściach drzew iglastych. Miód produkują

Czytaj dalej >>
Czego nie pić przy posiłku?

Czego nie pić przy posiłku?

Spora część osób nie wyobraża sobie zjedzenia posiłku bez jego popijania. Dzięki płynom szybciej możemy rozdrabniać pokarm w konsekwencji czego szybciej spożywamy dany posiłek. Czas jest szczególnie znaczący, gdyż pęd

Czytaj dalej >>